Tuesday, February 19, 2008

Λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους


Κι ενώ ο συμπολίτης μου της εθνικής φρουράς του Τάσσσου παραληρούσε "«Το αποτέλεσμα στην Κύπρο μού θυμίζει τις εκλογές του 1920 στην Ελλάδα. Τότε που ο Ελευθέριος Βενιζέλος δεν εξελέγη ούτε βουλευτής, μολονότι επέστρεψε θριαμβευτής μετά την υπογραφή της Συνθήκης των Σεβρών, που δημιούργησε την Ελλάδα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών.», ο πάντα χαμηλών τόνων ελλαδίτης υποστηρικτής του πάντα εθνικά περήφανου Τάσσσου έγραφε "Το πραγματικό δίλημμα (για την Κύπρο) είναι διχοτόμηση τύπου Ανάν ή διχοτόμηση, που κατά το δυνατόν θα εξασφαλίζει τα συμφέροντα του κυπριακού Ελληνισμού."
Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του σχετικά με το τι κρυβόταν εντέχνως πίσω από το προσωπείο της ασυμβίβαστης εθνικής πολιτικής του απερχόμενου κύπριου Προέδρου.

Εις τα καθ΄ημάς τώρα που αναθερμαίνεται η μάχη του Ονόματος, αναρωτιέμαι αν κάποιος από τους mainstream πολιτικούς και μιντιανθρώπους μπορέσει να ξεστομίσει την πικρή αλήθεια πως εχθρός μας δεν είναι το όνομα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας αλλά ο ανερμάτιστος μεγαλοϊδεατισμός μας και τα κούφια λόγια των ηγεμόνων μας.

2 Comments:

At 1:42 AM, Anonymous Anonymous said...

Εξακολουθώ να μην αντιλαμβάνομαι την εμμονή κάποιων στα μικρά και καθαρά την ώρα που συζητάμε για τα μεγάλα και λειτουργικά -μέσω των οποίων θα διασφαλίζονται τα δικαιώματα όλων (και θα χρηματοδοτούνται κιόλας). Νάναι σοβαρό, γιατρέ μου;

 
At 5:05 AM, Blogger fani said...

Και φοβάμαι πως είναι ακόμη σοβαρότερο,αγαπητέ, καθώς το θέμα μοιάζει να μην εξαντλείται στα πλαίσια ενός καθυστερημένου "εθνικιστικού εκσυγχρονισμού" σε πάλαι ποτέ οθωμανικά, γιουγκοσλαβικά, σοβιετικά εδάφη καθώς Βαλόνοι και Φλαμανδοί τον τελευταίο καιρό μετά βίας ανέχονται οι μεν τους δε και εξετάζουν σοβαρά την διχοτόμηση του Βελγίου. Τα δε μεγάλα και λειτουργικά βλ. Ευρωπαϊκή Ένωση δεν βρίσκονται και στην καλύτερη στιγμή τους, δυστυχώς...

 

Post a Comment

<< Home