Friday, September 21, 2007

Προσεχώς


Η ζωή έχει μεγαλύτερη φαντασία από μας, όπως έλεγε ο μακαρίτης Φρανσουά Τρυφώ.
Το τρέϊλερ "Ο Μπένυ αρχηγός" έπαιζε στα μυαλά πολλών εδώ και πολύ καιρό. Έχω την εντύπωση όμως πως το μιντιακό πλασάρισμα του μελλοντικού αρχηγού του ΠΑΣΟΚ τρόμαξε περισσότερους. Και να που ο διστακτικός πρίγκηπας (to do or not to do) μοιάζει να ανακτά την απωλεσθείσα γοητεία του απέναντι στην ασυγκράτητη ορμή του αδίστακτου, επίδοξου ηγεμόνα. Οι τελευταίοι των ρομαντικών τάσσονται στο πλευρό του.
Ο κύριος Θανάσης Ξανθάκος ξιφουλκεί στο μπλόγκ του όψιμου βενιζελικού κυρίου Ανδρουλάκη:
"Δεν μας νοιάζει ακόμη κι αν ξαναγυρίσουμε στο ΠΑΣΟΚ του 25%, αρκεί να είναι αριστερό, ξεκάθαρο, αληθινό. ΠΛΑΣΤΙΚΟ, ΔΙΚΗΓΟΡΙΣΤΙΚΟ, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΠΑΣΟΚ δεν θέλουμε.. ΟΣΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΩΜΟΥΣ ΚΕ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ. ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΑΣ !"
Κάποιος άλλος συμπληρώνει "Tο Παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ είναι επικίνδυνο μαγαζί, φτιαγμένο για ιδανικούς αυτόχειρες και όχι για καθώς πρέπει καριερίστες. Άντε γεια...."


Και ενώ στην εγχώρια σκηνή πολλοί σύντροφοι νοσταλγούν τη χαμένη αριστερή ψυχή του κινήματος (κοίτα να δεις!) προτάσσοντας τα στήθη τους στον οδοστρωτήρα "Ευ Βενιζέλος", τα παπαγαλάκια του Μπους σε ΗΠΑ και Ευρώπη παίζουν το τρέϊλερ "Πόλεμος στο Ιράν". Πολύ φοβάμαι, πως αν ανέβει το έργο, τουλάχιστον εμείς στην δυτική Ευρώπη θα αρχίσουμε να νοσταλγούμε τον ψυχρό πόλεμο και θα ουρλιάζουμε "Φέρτε πίσω το Τείχος μας".
ΥΓ. Στην (τριτοκοσμική για πολλούς) Ελλάδα της μεταπολίτευσης τα ζήτηματα της εξωτερικής πολιτικής ήταν prime time, γι' όσους θυμούνται. Σήμερα στην "ισχυρή Ευρωπαϊκή Ελλάδα στο στίβο της παγκοσμιοποίησης" επικρατεί μούγκα στη στρούγκα, που διακόπτουν κραυγές αδιέξοδου εθνικισμού και φθηνού αντιαμερικανισμού. Θα ήθελα λοιπόν για να μην κραυγάσω ως υστερική, παλαιο-συντηρητική να δω το εναλλακτικό τρέηλερ "Αντιστεκόμαστε στον πόλεμο", όπου μπορεί να πρωταγωνιστήσει ο μεν Παπανδρέου στη Σοσιαλιστική Διεθνή και μήπως(;), λέω μήπως(;) ο Καραμανλής χέρι με χέρι με τους Γκιουλ-Ερντογκάν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

1 Comments:

At 1:34 AM, Anonymous Anonymous said...

XM, Είναι ζωτικό οι πραγματικές ριζοσπαστικές δυνάμεις να σκεφτούν για τηνεξωτερική πολιτική

 

Post a Comment

<< Home